Sertleşme Sorunu Nedir?
Her erkek hayatı boyunca cinsel başarısızlık yaşayabilir. Bu, erektil disfonksiyondan muzdarip olduğunuz anlamına gelmez. Bunun yerine, erektil disfonksiyon hakkında daha fazla bilgi edinin, böylece onu daha iyi anlayabilir ve teşhis edebilirsiniz.
Onun yaşında, herhangi bir erkek cinsel başarısızlıkla karşı karşıya kalabilir. Bu durum geçici olmakla birlikte, endişe nedeni değildir ve bir sağlık sorunu olarak kabul edilmez. Bununla birlikte, zorluklar üç ayı aşkın süredir devam ediyorsa ve her cinsel ilişkide kendini tekrar ediyorsa, erektil disfonksiyon terimi kullanılabilir.
ED: Nedenleri, tanı ve tedavi
Sertleşme Sorunu tatmin edici bir cinsel ilişkiye sahip olmak için yeterince sertleşmeyi sağlayamama (3 aydan fazla süren) bir yetersizliktir. Ancak Sertleşme sorunundan etkilendiğinde bile arzu hissetmek, orgazm olmak ve hatta boşalmak oldukça olasıdır.
Erektil disfonksiyon semptomlarını ve erektil problemleri anlamak
Erektil disfonksiyonun ne zaman ortaya çıktığını bilmek, semptomlarınızı öğrenmenin yanı sıra şiddetini değerlendirmenize de olanak tanır.
Sertleşme sorunları belirli bir anda aniden ortaya çıkmaz (travmatik kökenler dışında, örneğin omurilik yaralanması, pelvik cerrahi). Aksine, bu başlangıç:
- Değişmemiş arzu ve uyarılma, ancak zor elde edilen veya hatta tamamlanmamış bir ereksiyon
- Partnerin penetrasyonu sırasında zorluk veya cinsel eylemin gerçekleşmesini engelleyen giderek zayıflayan bir ereksiyon
- Boşalma meydana gelir, ancak minimum sertlikle
Erektil disfonksiyonun derecesine bağlı olarak, bu erektil problemler ereksiyonun kaybolmasına neden olabilir:
- Yavaş yavaş, zamanla, ereksiyon daha da kötüleşir. Bununla birlikte, bu sertleşme eksikliğinin genellikle bir patolojiden, ameliyattan sonra, psikolojik nedenlerden (% 20’de) veya fiziksel veya fizyolojik travmadan kaynaklandığı belirtilmelidir.
Sertleşme sertliği ile ilgili bu kılavuz, erektil disfonksiyonunuzu değerlendirmenize veya bunu uzmanınızla daha kolay tartışmanıza yardımcı olacaktır.1
Uzman Görüşü - Sertleşme Sorunu görülme sıklığı artıyor mu?
Sertleşme Sorunu tedavi edilebilir mi?
İçiniz rahat olsun, hayatınızın bir döneminde erektil disfonksiyona sahip olmak, hayatınızın geri kalanında bunu yaşayacağınız anlamına gelmez. Bununla birlikte, semptomlarda kademeli bir artış fark ettiğinizde, rehberlik için doktorunuza veya hemşirenize danışmanız veya terapötik tedaviye başlamanız önerilir. Destek almak güven vericidir ve güveninizi korur. Kısacası, sertleşme sorunu ile ilişkili olan psikolojik sorunları iyileştirecektir.
Sertleşme sorunları altta yatan patolojilerle bağlantılı olabilir, bu nedenle bunları belirlemek ve tedavi etmek için doktorunuza veya hemşirenize danışmanız önemlidir. Öncelik: Vazgeçmeyin: Çözümler var! Daha fazla bilgi için makalelerimize göz atın!
Yaşlanıyorum: cinsel dürtüm değişir mi?
Erkekler yaşlandıkça, cinsel dürtülerinde bir değişiklik yaşayabilirler. 60 ila 69 yaş arasındaki erkeklerin yaklaşık %34’ü erektil disfonksiyondan muzdaripken, 70 ile 79 yaş arasındaki erkeklerin %53’ü bu duruma sahiptir. “Şiddetli” kabul edilen vakalar seçildiğinde, 70 yaşındaki erkeklerde erektil problemlerin %15 olduğu tahmin edilmektedir (40 yaşındaki erkeklerde %5’e kıyasla).
Sertleşme Sorunu ile ilgili diğer gerçekler:
Uzman Görüşü - Türkiye’de Sertleşme Sorunu
Sertleşme Sorunu olan erkeklerin %80’inden fazlası için fiziksel bir sorun veya bozukluktan kaynaklanır. ED’nin nedenleri hakkındaki makalemizi okuyun. Nedeni genellikle belirlenebilir ve uygun tedaviler, tatmin edici bir cinsel yaşama dönmenize yardımcı olabilir.
Çoğu durumda, Sertleşme Sorununun’zun üstesinden gelinebilir ve şimdi bir çözüm bulmak için doğru zaman.
- 1: Validation of the Erection Hardness Score, Mulhall J.-P. et al.; Journal of Sexual Medicine 2007.
- 2: Braun M et. al. Epidemiology of erectile dysfunction: results of the ‘Cologne Male Survey’. International Journal of Impotence Research (2000) 12, 305-311. https://www.nature.com/articles/3900622
- 3: Khera M, Goldstein I. Erectile dysfunction. BMJ Clin Evid. 2011 Jun 29;2011. pii: 1803. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3217797/